· 

Toimisto- ja liiketilan siivous koronan jälkeisenä aikana

Toimisto- ja liiketilasiivous koronan jälkeisenä aikana

Koronaepidemian rajoitteiden asteittaisen purkamisen myötä toimistot avautuvat hiljalleen, mutta ovatko kaikki palveluntarjoajat valmistautuneet vaadittaviin muutoksiin?

Moni pohtii nyt, mikä toimistosiivouksessa on muuttunut ja mitä siivouspalveluilta tulisi jatkossa odottaa. Vaikka siivousalalla toimitaan yleisesti ottaen aina kaikkia epäpuhtauksia, bakteereita ja viruksia vastaan, viime kevät on näyttänyt, että monella alalla joudutaan tarkastelemaan yrityksen hygianiatasoa uudelleen ja tarkemmin. Siksi siivousyritystä etsiessä olisi hyvä kilpailutuksen lisäksi kiinnittää huomiota käyttämänsä siivousyrityksen toimintamalleihin ja ovatko puhdistusaineet kaikkialla ajantasalla. Listasimme alle muutamia huomioita, joihin kannattaa perehtyä koronavirusepidemian estämiseksi. Ohjeet ovat kerätty valtion työ-ja hyvinvointilaitoksen verkkosivuilta, joihin voit tutustua myös täältä>>

Tavallisten puhdistusaineiden lisäksi, siivousta tulisi tehostaa ammattilaiskäyttöön tarkoitetuilla desinfiointiaineilla, etenkin yleisissä saniteettitiloissa.

Siivouksessa käytettävä pesuaine tulisi valita tilan ja tilan käyttötarkoituksen mukaisesti. Yleisesti siivouksessa suositellaan käytettäväksi heikosti emäksistä yleispuhdistusainetta, mutta esimerkiksi saniteettitiloissa siivousta tulisi tehostaa käyttämällä puhdistusaineiden lisäksi myös tiloihin sopivaa desinfiointiainetta. Kysy siivouksesta vastaavalta yritykseltä minkälaisia pesuaineita he käyttävät ja ovatko tuotteet ammattikäyttöön tarkoitettuja. Ammattikäyttöön suunnatuissa tuotteissa löytyy enemmän valikoimaa nim. eri käyttötarkoituksiin ja erityisasiat kuten allergiat huomioiden, kuin "tavallisissa" kuluttajille suunnatuista tuotteissa.

Tarkista siivouksen toimintamallit ja riittääkö nykyinen käyntitiheys  terveyttä tukevaan puhtaanapitoon.

THL:n mukaan uusimmat tutkimukset osoittavat, että koronavirusepidemia leviää ilman lisäksi myös kosketuksen kautta pinnoilta, joille on hiljattain päätynyt sairastuneen hengitystie-eritteitä. Tämän vuoksi kaikissa toimitiloissa kaikki pinnat, joita kosketellaan usein esimerkiksi ovenkahvat, käsinojat, pöytäpinnat, valokatkaisijat ja vesihanat, tulisi puhdistaa huolellisesti ja usein. Etenkin julkisissa tiloissa tämä olisi hyvä suorittaa päivittäin ellei jopa 2-4h välein riippuen asiakasmääristä. Ennen siivous-sopimuksen allekirjoittamista kannattaakin kartoittaa yhdessä palveluntarjoajan kanssa eri tilojen siivoustarve ja pyytää arviota siivouksen tämän hetkisestä riittävyydestä koronavirusta vastaan. Duo Service tekee asiakkaillensa kaikki siivouksen alkukartoitukset ja päivitetyt arviot veloituksetta.

 

Esim.

Valtion työ- ja hyvinvointilaitoksen siivousohjeissa mainitaan, että siivous tulisi aina suorittaa puhtaasta tilasta likaisempaan päin. Jos esimerkiksi liiketiloissa on huomattavasti enemmän asiakkaita kuin henkilökuntaa, henkilöstötilat tulisi siivota ennen julkisia. Tiloissa tulisi myös käyttää eri välineitä henkilöstön suojaamiseksi ja terveellisesti suoritetun siivouksen varmistamiseksi. Siivouksen päätyttyä, siivousvälineet tulisi puhdistaa  huolellisesti ja uudelleen käytettävät siivousliinat pestään vähintään 90 asteen lämpötilassa tai desinfiointiaineessa. Siivoojan tulisi puhdistaa myös omat avaimet, siivouskärryn kahva, lattianpuhdistusvälineiden varret ja pesuainepullojen tartuntapinnat desinfioivalla yleispuhdistusaineella. Lue lisäohjeita täältä >>

Käsihygienia ja käsineiden käyttö!

Pintojen desinfioinnin lisäksi viruksen torjumiseksi edelleen tärkeässä asemassa on hyvä ja säännöllinen käsihygienia. Siivouksen aikana kädet tulisi suojata käsineillä, jonka jälkeen käsineet pestään huolellisesti tai vaihdetaan uusiin. Myös eri tiloissa olisi hyvä käyttää myös eri käsineitä esim. WC-pönttöjen puhdistukseen pitkävartisia käsineitä, jotka on pidettävä erillään muista välineistä. Siivouksen päätyttyä käsineet tulisi myös pestä huolellisesti vedellä ja desinfioivalla pesuaineella. Käsineiden riisumisen jälkeen, kädet pestään vedellä ja saippualla kyynärvarsia myöten vähintään 20 sekunnin ajan.

Duo Service Oy on sitoutunut kaikissa palveluissaan tehostetun ja koronan huomioivan siivouksen ratkaisuihin. Jos haluat lisätietoa aiheesta tai tiedustella lisää palveluistamme, ota rohkeasti yhteyttä! Vastaamme kaikkiin kysymyksiin mielellämme.

Note: Please fill out the fields marked with an asterisk.

Yhteystiedot:

Maksim Grushko

Siivouspalvelut

045 108 1208

info@duoservice.fi

Duo Service Oy

Rydmanintie 7 A 76

02430 Masala

Y-tunnus: 2660359-8

Luotettava Kumppani logo

Roman Hiisku

Kiinteistöhuolto

044 383 3870

roman.hiisku@duoservice.fiGoogle Maps content is not displayed due to your current cookie settings. Click on the cookie policy (functional) to agree to the Google Maps cookie policy and view the content. You can find out more about this in the Google Maps privacy policy.